Els projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) són iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals de Catalunya per promoure actuacions que contribueixin a la transformació econòmica del territori i tinguin un fort component d'innovació. Tenen com a principals objectius: millorar la competitivitat del teixit productiu, crear ocupació i crear vincles am la cadena de valor internacional.
Les característiques essencials de les actuacions dels PECT són les següents:
- Responen a una estratègia territorial que té un consens ampli al territori.
- Persegueixen uns objectius concrets i coherents.
- Tenen un impacte múltiple en el territori d'actuació, mitjançant la contribució a l'especialització intel·ligent, la millora de la competitivitat, la creació d'ocupació i, tant com sigui possible, la creació de vincles amb la cadena de valor internacional.
Els Projectes PECT están cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 'Objectiu d’inversió en creixement i ocupació'
AMBIT és beneficiari de 3 projectes PECT
Turis-TIC en família:
El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.
Els socis beneficiaris del projecte Turis-TIC en família són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCiTTO), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract AMBIT.
EbreBiosfera:
L’objectiu del PECT EbreBiosfera és ser l’eix vertebrador del creixement econòmic de les Terres de l’Ebre impulsant la competitivitat, la innovació i l’ocupació. Té com a palanca fonamental el desenvolupament de la Reserva de la Biosfera com a eix vertebrador del desenvolupament econòmic territorial.
El PECT EbreBiosfera compta amb les següents entitats sòcies per a la seva execució: la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), la Fundació Agroterritori, el Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya (AMBIT) i l’Ajuntament d’Amposta, que desenvoluparan un total de vuit projectes fins el 2020.
EbreBioterritori:
L’objectiu del projecte és dotar a les empreses hàbitat del clúster AMBIT del coneixement, ferramentes i recursos necessaris per comunicar de manera eficaç els atributs de sostenibilitat dels seus productes.
Pel que fa als socis d’aquest PECT, que desenvoluparan les operacions programades fins al 2022, són: Fundació Cívica Innomnium; Eurecat; URV; COPATE; Cenfim; Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i Consell Comarcal del Baix Ebre.
Tant el projecte TurisTIC en família com EbreBiosfera estan cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 'Objectiu d’inversió en creixement i ocupació', i la Diputació de Tarragona.